Coaching

   • V

    ia individuele coaching wordt u intensief begeleid bij het verwezenlijken van uw doel(en). De persoonlijke begeleiding is zowel gericht op het bevorderen van welzijn als op het beter leren omgaan met eventuele problemen of klachten. Doorgaans zijn er uiteenlopende redenen waarom mensen besluiten een coachingstraject te starten. Enkele voorbeelden zijn begeleiding bij herstel van burn-out, meer inzicht in type werk dat past bij iemands kwaliteiten en waarden, of beter leren omgaan met stress, piekeren, angst of depressieve klachten. Afhankelijk van uw wensen zal een op maat gemaakt programma worden samengesteld dat gebaseerd is op wetenschappelijk gevalideerde methoden en technieken. Naast de sessies ontvangt u opdrachten voor thuis, zodat u actief aan de slag kunt met het veranderingstraject. Uiteraard hebt u ook toegang tot de speciaal ontwikkelde website met veel aanvullende informatie. U kunt te allen tijde geheel vrijblijvend contact opnemen voor informatie of afspraken.

     

   • D

    e aanpak van de coaching is gebaseerd op de positieve psychologie, waarbij de hoofdvraag luidt: hoe kunnen we uw geluk bevorderen?  Onderzoek laat zien dat om geluk te vergroten, het niet alleen belangrijk is om problemen aan te pakken, maar juist ook om aandacht te besteden aan de kwaliteiten en waarden van cliënten. Welke dingen geven u energie? Wat zijn uw kwaliteiten? Wat vindt u waardevol in het leven?

    Dit is een fundamenteel andere aanpak dan vaak gehanteerd wordt in de reguliere psychotherapie, waar een exclusieve focus bestaat op problemen. Uiteraard is het belangrijk stil te staan bij problemen en deze aan te pakken. Mindfulness wordt tijdens het traject ingezet om bewustzijn te vergroten en om te gaan met moeilijkheden. Zonder bewustzijn is geen verandering mogelijk. Men dient bewust te worden van dingen die uw welzijn in de weg staan, zoals (oude) automatische patronen van denken, handelen en reageren om er vervolgens op een betere (effectievere) manier mee te leren omgaan.

    Maar u bent natuurlijk veel meer dan uw problemen. Daarom is het zo belangrijk om ook bewuster te worden van aspecten in uw leven die vreugde brengen. Vaak zien we dat mensen zoveel bezig zijn met het bestrijden van het negatieve in het leven, dat er nog weinig aandacht is voor de dingen die het leven de moeite waard maken. Bijna alle energie en aandacht gaat naar het oplossen van problemen. Door ook de positieve kanten te betrekken ontstaat er meer veerkracht. Deze veerkracht zorgt dat u sterker bent in moeilijkere tijden. Door bijvoorbeeld meer dankbaarheid te creëren, meer zelf-compassie te ontwikkelen en bewuster te worden van uw eigen waarden en kwaliteiten, kan er een richting aan het leven gegeven worden die bij u past, en die daardoor tot meer geluk zal leiden.

     

     

   • De kosten bedragen 75 euro (incl. btw) per uur. U bepaalt zelf hoe vaak u komt, welke tussenpozen er zijn tussen sessies en hoe lang de sessies duren. Een coaching sessie kan ook via skype. Indien gewenst kan het gesprek (video en audio) worden opgenomen. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met Barbara Kuiters, 06 33 22 53 95, barbara@mindfulness-extended.com